Jyväskylän Yliopiston päärakennus, sisäilmakorjaus 2017

Jyväskylän yliopiston päärakennus on arkkitehti Alvar Aallon merkittävimpiin kohteisiin lukeutuvia punatiilikauden rakennuksia. Rakennus jakaantuu kolmeen osaan; juhlasaliosaan, hallinto-osaan ja Aallon kirjastoon, jotka kaikki kytkeytyvät kiinteästi toisiinsa. Sisäilmakorjaus käynnistettiin kohteella 2013 joulukuussa. Hanke toteutettiin yhteistyössä kohteen suojeluvaatimuksia sekä arkkitehtuuria kunnioittaen ja valmistui keväällä 2017.

Hankkeen rakennuttajakonsulttina toiminut WSP Finland Oy palkkasi toimistomme suorittamaan tämän haastavan kohteen loppuvaiheen työmaa-aikaisen rakennuttamisen ja valvonnan. Tehtävä suoritettiin poikkeuksellisesti alihankintana toiselle rakennuttajakonsultille, mutta samalla tunnollisuudella kuten omissakin hankkeissamme. 

Ratkoimme yhteistyössä projektinjohtourakoitsijan ja arkkitehtien kanssa muun muassa juhlasaliaulan marmorilaattojen hankinnan sekä juhlasalien parkettilattian uusimisen. Yksi haastavimmista tehtävistä oli hallinto-osalle sijoittuvien luentosalien mäntyparketin hankinta; parkettiahan valmistetaan useista puulajeista suuria määriä, mutta männystä ei missään. Tämäkin ongelma ratkesi yhteistyöllä paikallisten tekijöiden kesken ja parketti saatiin lähituotantona kotimaasta.

Kohteen rakennuskustannukset nousivat noin 10 M€ tasolle tässä 9 100 bruttoneliömetrin kiinteistössä.

”Ammattitaitoista palvelua ja asioiden ripeää hoitoa. Paperityöt oli tehty selkeästi.”

Tilaaja

Brado Oy

Postiosoite

Laukaantie 4

40320 Jyväskylä

 

Toimisto

050 356 9452

toimisto@brado.fi
Toimistoajat arkisin 08:00 – 13:00

 

Y-tunnus 2728306-3

Keski-Suomi

Savo

Karjala

Pirkanmaa

Uusimaa

Copyright © 2024 Brado Oy
Lähetä yhteydenottopyyntö